Skadede og bare områder i plenen?

Skadede og bare områder i plenen?

Bare områder i plenen kan komme av flere årsaker. Uavhengig av årsak. er det sjenerende og innbyr ikke til lek og morro som man ønsker. Så hvordan fikser man disse områdene slik at man kan nyte en flott og grønn plen igjen?

Områder med bar jord eller gult gress kan komme av forskjellige ting. Man kan for eksempel ha en hund som tisser på gresset og gir for høyt, konsentrert nitrogennivå og svir gresset. Det samme kan skje om man ikke får spredd gjødselet godt nok, spesielt om man bruker kunstgjødsel. Det kan også være at man har hatt isdannelse på plenen i løpet av vinteren som har gitt isbrann og i verste fall drept gresset. 

Behandlingen er imidlertid som regel den samme. Det skadete området må gjøres klar for ny vekst. Ligger det mye dødt og gult gress her må dette fjernes. Deretter kan man harve opp jorden litt med en jernrive før man sår i med nye kvalitetsfrø. Vi anbefaler her å bruke Xeed Reparera som vil etablere seg raskt og gi en vakker og slitesterk plen. Etter at frøene er i jorden kan man rake lett over med en plastrive før man tråkker over det aktuelle området. På denne måten vil man sikre at frøene får god jordkontakt. Siste operasjon er vanning. Lett vanning 3-4 ganger til dagen de første to ukene vil sikre god spiring og etablering for de nye frøene.

Tilbake til bloggen