Plen og trampoline

Plen og trampoline

Plen og trampoline er en utfordring mange kjenner igjen. Som småbarnsforeldre har man gjerne gått til innkjøp av en stor og flott trampoline, men så blir man interessert i plen og ser da hvilke utfordringer trampolinen gjør for plenen. Ikke bare for gressets trivsel der trampolinen er plassert, men også ift utfordring med å få klippet plenen skikkelig og effektivt. Så hva gjør man?


Det finnes flere og flere i dag som av forskjellige grunner velger å grave ned hele trampolinen. Det er et sikkerhetselement med det, men det er liten tvil om at for gresset sin del så er dette absolutt den beste løsningen. Resterende gress vil ikke bli belastet med skygge fra trampolinen, og det er enklere å klippe gresset samt kantene inntil trampolinen om man har den nedgravd. 


Men så er det ikke alle som har mulighet for å grave ned trampolinen, så hva gjør man da?

Om man ønsker å fortsatt ha så fin plen som mulig til tross for trampoline så er det noen tiltak som kan være lure på tenke på. 


Dersom man har mulighet for det vil det være fordelaktig om man kan flytte litt på plassering av trampolinen med jevne mellomrom. Dette vil gi gresset mulighet for å få nødvendig sollys, man vil kunne klippe gresset skikkelig under og har det vært en fuktig periode får jordsmonnet bedre mulighet for å tørke opp. 


Dersom trampolinen imidlertid har sin faste plassering må man vurdere om det er nødvendig med gress under. Er det gjerne like greit å bare legge noe belegningsstein, skifer eller pukk under. Om ikke det heller er ønskelig, man vil ha gress, bør man nok finne seg en gressblanding som liker seg i skyggen. Husk at forutsetningene for at gresset skal trives er helt forskjellig under en trampoline i motsetning til resten av hagen.


Har man en robotklipper er det også noen tiltak man kan gjøre for å gjøre hverdagen enklere med trampoline. Jeg vet at noen bare skrur et par terrassebord mellom hvert bein for å hindre at roboten kjører over beina og setter seg fast eller ødelegger knivene. Idag får man også kjøpt egne “stropper” som er laget for nettopp dette. Disse spennes opp mellom benene på trampolinen og hindrer dem i å kjøre over bein eller inn under trampolinen. Begge disse løsningene fungerer fint, men utfordringen kan være at roboten ikke kommer inn under og får klippet så enten får man et “villniss” under og rundt trampolinen føttene eller så må man belage seg på en del ekstra manuelt arbeid med kantklipper. 

Tilbake til bloggen