Lag kanter i hagen

Lag kanter i hagen

Mange drømmer om en fin hage og plen, men det mange ikke tenker på er hvordan man visuelt ganske enkelt kan forsterke inntrykket av en vakker gressmatte eller blomsterbed. Det handler om å skape klare skiller og overganger i hagen. Har man for eksempel et bed midt i plenen kan man forsterke både blomsterbedet og plenen ved å lage et stramt skille mellom de to. Det er flere måter og gjøre dette på og egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Man kan bruke en kantspade og grave seg en jevn og avskjærende overgang mellom plen og bed. Man kan sette inn kantstein eller man kan bruke ferdige hagekanter. Samme prinsipp gjelder der bed eller plen går mot en hekk eller et tre i hagen. 


Det er ikke bare det visuelle inntrykket som blir løftet til nye høyder, man vil også gjøre det enklere for seg selv å vedlikeholde hagen. Har man en robotklipper som klipper gresset, vil en kantsteinrekke langs ytterkanten av plenen gjøre at man slipper å kantklippe kanskje? Har man et tydelig skille mellom gress og andre deler av hagen vil man uansett få en enklere jobb med kantklipping da man alltid vil ha noe å følge og klippe mot. 


Det trenger ofte ikke være en stor jobb å lage skiller i hagen, men jeg tror de fleste vil bli overrasket over hvor stor effekt det vil ha. Når det er sagt så er det ikke alle som ønsker å ha det slik og gjerne liker bedre en mer “flytende” hage hvor ting glir over i hverandre. Det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt, finn den løsningen som fungerer best for deg.

Tilbake til bloggen